Образователен Център НЕА Германика отваря филиал в Пловдив

На първи март 2018 г., наред с Баба Марта, пловдивчани ги очаква още една изненада – отварянето на филиал на Образователен център НЕА Германика. Филиалът отваря врати с амбицията да разчупи модела на чуждоезиковото обучение в Пловдив и да предложи обучение на европейско ниво, съобразено с  най-добрите световни практики. Преподавателският екип на Образователния Център ще залага на модерните, иновативни и интерактивни методи на обучение, съчетани с техния опит и професионализъм. Академичният Директор на НЕА Германика г-жа Желязкова ни сподели, че центърът е един от първите в България, предлагащи хибридно обучение за деца. Това по своята същност е редуване на присъствена с виртуална форма на обучение. При хибридното обучение специфичното е, че ако поставената задача за самоподготовка в онлайн платформата затрудни по-голямата част от децата, преподавателят в следващата си присъствена лекция ще се върне отново към проблемния момент, ще разясни, ще даде нова задача за упражнение и наваксване на пропуските.

    На практика непрекъснато се осъществява едно „прескачане“ от електронна в реална учебна среда. В НEA Германика от миналата учебна година са внедрени експериментално две системи за интерактивно и онлайн обучение – Moodle4kids и Envision.  Целта на тези  платформи е НЕА Германика да не изостава от съвременните тенденции в образованието, а децата, които се обучават по тези нови системи да станат висококвалифицирани и конкурентноспособни личности.

Платформата за интерактивно образование Envision използва интерактивна хардуерна  технология, която включва интерактивна дъска, компютър, мултимедиен проектор и индивидуални мишки за децата, които се използват за образователни задачи, визуализирани на дъската. С помощта на другата Платформа за онлайн обучение на основата на системата Moodle използвана в НЕА Германика, класическият, статичен и пасивен начин на преподаване преминава към модерен, иновативен, динамичен, интерактивен и атрактивен за децата модел на обучение. Системата дава възможност за постоянна комуникация между детето и преподавателите. При необходимост обучаващите се могат да ползват онлайн и видео чат с преподавателя в реално време. Във форум и блог децата, които се обучават в НЕА Германика ще могат да разискват различни въпроси и теми, касаещи обучението, да обменят информация пoмежду си. Освен за самоподготовка, тестване на наученото и непрекъсната комуникация, платформата позволява и провеждане на изпити в реално време.

От НЕА Германика споделят, че не са забравили и за възрастните курсисти. Богатата палитра от различни курсове по най-разпространените европейски езици, като например английски, немски, испански, и др. се провеждат по иновативна методика, която залага на комуникационния подход при обучението. Затова всички курсисти в края на курса могат да говорят съобразно съответното ниво. Наред с това се прилага и методът “Immersion”, което в превод означава буквално „потапяне“ в езикова среда. Курсовете се провеждат в малки групи. Предлагат се и индивидуални и полуиндивидуални курсове,  както и  разговорни  клубове.

Според г-жа Желязкова – Академичен Директор на НЕА Германика и дългогодишен преподавател по немски език в Езиковата гимназия в Кърджали, изучаването на чужди езици в днешно време е толкова необходимо, че с всяка изминала година търсенето им нараства все повече и повече. Според нея за високоплатените длъжности, управлението на собствения бизнес, пътешестването зад граница, даже и при помагането на детето в училище – навсякъде се иска от нас да имаме определени знания по чужди езици.

За всичко това и още много обещаха да ни разкажат от екипа на НЕА Германика на 1 март в деня на откриването. Поканени са всички жители и гости на Пловдив като ще има и много изненади, като например това, че всеки записал се и платил цената на курса само в деня на откриването ще може да ползва отстъпка от 50%. От НЕА Германика ви очакват на 1 март на адрес Пловдив, бул. “6-ти Септември” 113.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини