Премахнаха 1438 кв.м. бетон от плажа на Слънчев бряг

 1438 кв.м. бетон са премахнати от плаж „Слънчев бряг-север“, съобщи Министерството на турзима на официалната си интернет платформа.

Освободената площ е от бетонни елементи на игрище за мини голф. Игрището е част от  незаконните обекти, които са съборени при разчистването на ивицата от новия й наемател. От министерството уточняват, че се спазват поетите ангажиментите по договора от страна на наемателя.

Премахването на нерегламентираните постройки е част от подготвителната работа преди началото на предстоящия летен сезон.

Презследващите месеци ще бъдат проведени и срещи на местно ниво за обсъждане на готовността за сезона. Преди старта на лято 2018 г. ще се направят и инспекции, в които да участват както експерти от Министерството на туризма, така и от всички останали контролни органи.

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция на място в края на миналата седмица, за да провери как върви събарянето на незаконните обекти, припомнят от ведомството. Тогава бе установено, че повече от 190 незаконни постройки са премахнати. Всички нерегламентирани обекти трябва да бъдат съборени и плажът да е разчистен до средата на май, когато влиза в сила забрана за строителство по курортите.

През 2016 г. беше прекратен договорът с концесионера на плаж „Слънчев бряг – север“ заради разполагането на обекти с площ надвишаваща с 8000 кв. метра одобрената от министъра на туризма схема. В началото на 2017 г. бе определен нов наемател на плажа. Срокът на договора с фирмата, която бе избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини