Родители в Хасково на протест, искат камери в детските градини

Родители готвят протест в Хасково срещу тормоза на деца в детските градини. Инициативата е провокирана не от конкретна случка на насилие в областния град, а заради зачестилите случаи на агресия от страна на учители и възпитатели към деца в други градове от страната. Те станаха обществено достояние след разпространение на записи от тайни камери. В тази връзка майки и бащи готвят протести в цялата стана, а такъв ще има и в Хасково. Той е насрочен за 24 февруари от 16:30 часа пред община Хасково, каза организаторът на протеста за областния град Десислава Иванова - майка на момиче на 3 години и половина. Тя поясни, че е входирано уведомление до кметството.

Той цели да се ограничи насилието в детските градини и училищата. „Да се обединим и да кажем „Не на насилието“, призовава организаторката и във фейсбук, където има създадена група. Според нея тормозът над малчугани в забавачките може да се ограничи чрез поставяне на видеокамери не само на входовете, но и в учебните стаи. Записите от тях ще бъдат доказателство при евентуални конфликтни ситуации, каквито бяха разпространени от детска градина в Бургас. „Не е нормално учители да обиждат и бият деца“, възмущава се Десислава.

Протестиращите ще искат управляващите да вземат мерки и да се подобри цялата образователна система. Ще искат да се намали и допустимия брой деца във всяка група. Така учителите ще имат възможност да обръщат по-голямо внимание на децата, смята Десислава Иванова. Предложенията за промени в образователната система вече са внесени в парламента.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (33)

  • 1
    14
    142685
    4 -2
    13:52, 15 фев 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Ka
    kaна
    22 -4
    13:54, 15 фев 2018
    А когато у4ители са бити от у4еници
  • 3
    Со
    Соня
    16 -7
    13:59, 15 фев 2018
    Прави са! Трябва да има камери! А за битите учители и лекари, и т.н. - който го извърши, да бъде съден. Ако има камери дали ще има бити учители?
  • 4
    12
    123
    53 -5
    14:08, 15 фев 2018
    И бити ще има, за съжаление, и психически тормозени ще има. Нещата започват от семейството. Майките не учат на елементарно възпитание и поведение децата си, готови са на скандали и заплахи, ако някой учител си позволи да направи забележка на детето. То това гледа и такова става! От малки ги учат да не подлежат на социализация , да не спазват правила и да бъдат егоисти.
  • 5
    Di
    Dimo
    46 -14
    14:28, 15 фев 2018
    Прекрасно, продължавайте да унижавате учителите ни и след 10 години искам да ви видя когато просто не са останали учители в клас какво ще правите. Ако аз съм учител и при мен дойде някакъв нахакан родител и ми каже слагам ти камера, че да мога да те следя и контролирам цял ден, просто ще му се изсмея и ще напусна същия ден. Представете си ако във вашия офис поставят камера за да следят дали влизате във фейсбук, а в същото време вие сте съвестен служител, няма ли да ви е обидно. Не може заради единични случаи да се дамгосва цялото учителско съсловие. Грозно е, неуважително е. На тези хора дължим много, а се отнасяме с тях като с боклуци
    • Со
      Соня
      15 -13
      15:16, 15 фев 2018
      Ами представям си, защото имам и това никак не ми пречи. А на който му пречи, значи има защо! Защо ли...?
    • Di
      Dimo
      25 -6
      15:24, 15 фев 2018
      Защо ли? Защото нормалните хора имат едно чувство, наречено достойнство. Не може с такова отношение да се подхожда към хора, които не могат да се заменят току-така.Що за човек би презюмирал, че масово учителите са насилници, че да иска и да има камера в стаята. Това е безумие. Такива хора изхождат от своя манталитет явно.
    • Со
      Соня
      2 -2
      12:20, 16 фев 2018
      Самочувствие и достойнство имам достатъчно, неведнъж защитавани и устоявани успешно. В никакъв случай учителите не са "масови насилници". Не разбирам защо читав учител ще се страхува от наблюдение! Прочетете коментара на :Анна Йорданова", може и да разберете нещо.
  • 6
    12
    123
    30 -5
    14:45, 15 фев 2018
    Всичко идва от родителите. Не може цял ден да плюеш срещу учителките, детето да слуша и утре да очакваме детето да уважава учителя. Няма как да стане. Като попиташ 5 пъти едно дете дали госпожата му се кара и го удря и е много вероятно да ти каже " да " на шестия път. За децата и " Не пипай контакта ! " е каране, те не осъзнават, че го правиш за тяхно добро.
  • 7
    Ни
    Нина Петева
    28 -4
    15:01, 15 фев 2018
    "Когато беззаконието се превърне в закон, съпротивата се превръща в задължение"- Джеферсън
    Така,че зависи от гледната точка,всеки е прав за себе си.Не трябва ,обаче да се забравя и това,че когато сочиш с пръст някого,останалите три пръста сочат теб самия...Чуждата вина е вина,собствената- винаги сме готови да неглижираме.Истината е проста :в детските градини и училищата се надгражда това,чийто основи са поставени в семейството.Учителите НЕ са врагове на родителите,те имат еднаква цел-правилното развитие на децата.Тази война,която някой съвсем тенденционно и задкулисно подклажда е безсмислена и няма да доведе до нищо добро.Ако смятате,че камерите ще решат проблема с магическа пръчка,просто се лъжете.Проблемите тръгват от семейството/или това,което е останало от него/ и избиват в градините и училищата.А там винаги имате под ръка виновни...
  • 8
    Ка
    Кали
    13 -29
    15:26, 15 фев 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 9
    Ке
    Кенанския Маймун
    15 -11
    15:32, 15 фев 2018
    Преди да търсят кусурите на детските учителки ,
    маймуните да огледат в огледалото простите си немити души :))
    ...
    Живея срещу детска градина и ги гледам всеки ден как маймуните карат маймунчетата си в градината и какви сеири са ... повече от 40 години всяка сутрин е едно и също ... Няма социализъм , няма капитализъм ... всяко маймунче идва сутринта със своя си акъл , някои не искат съвсем да ходят - особенно след лято на село :)):))
  • 10
    Ф
    Ф
    25 -7
    15:35, 15 фев 2018
    Веднага ще ви отговоря! В училищата от години има камери. Не един и два записа с агресия на ученици към учители излязоха, но нищо.. Ежедневно учителят се чуди как да се справи с днешните ученици, но помощ няма от никъде- ни от родител, ни от камера. Ето затова сме против камерите в градините- с нищо няма да помогнат, само ще продължи унижението за учителите.
  • 11
    А
    А
    20 -4
    15:45, 15 фев 2018
    А клакьорката ще включи ли и в протеста си и зов за поставяне на камери по детските площадки?!?Това от видеозаписите с пердашещи учителки , което в последно време се върти по новините ще изглежда като галене в сравнение с това , което майки причиняват на децата си пред погледите на други деца и майки - и физически и психически....
  • 12
    Фи
    Фики
    10 -34
    15:45, 15 фев 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 13
    Ет
    Етх
    25 -8
    15:50, 15 фев 2018
    Гледай си го вкъщи тогава! Макар, че като гледам колко неграмотно пишеш, верно твоята учителка е била за бой, че ти е дала диплома( ако имаш, де).
    • Фи
      Фики
      1 -7
      16:55, 15 фев 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • 14
    Мм
    мммм
    23 -5
    15:57, 15 фев 2018
    Ами дръж си детето в къщи като мислиш че можеш да му дадеш по-добро образование.И с това мислене не мисля че кой знае какво възпитание можеш да дадеш на детето си.Жалко за детето ти,с такъв родител няма бъдеще
    • Фи
      Фики
      2 -12
      17:00, 15 фев 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 15
    Ет
    Етх
    22 -2
    16:02, 15 фев 2018
    С такъв родител, ще израстне поредното гаменче, от което учителите ще вдигат ръце. И после се чудим защо децата са толкова нагли и невъзпитани, защо с тях не може нормално да се работи. Ето заради такива родители!
  • 16
    Ст
    Станчева колежка
    11 -6
    16:03, 15 фев 2018
    Бедна вие фантазията ако видите как се провеждат часовете в гимназията по облекло Хасково. Затова са нужни камери в всяка стая.
  • 17
    А-
    А-ни
    37 -1
    16:03, 15 фев 2018
    Аз искам да има камери, ама много искам. Камери с висока резолюция, които да възпроизвеждат не само картина, а и звук. Искам записите от тях да са общодостъпни: за ученици и родители, за всеки, който проявява интерес. Голяма забава ще настане в семействата тогава. Всяка вечер ще виждаме отрочетата си колко са добрички и колко големи насилници са техните учители и възпитатели. Да, искам да има камери в класните стаи, по коридорите, на двора, в района на всяко училище, а защо не и в някое семейство с проблемно детенце... Голям смях ще е... Бива да внимават родителите какво си пожелават, че понякога мечтите им се сбъдват. Пожелавам им сбъдване!
  • 18
    Ан
    Анна Йорданова
    41 -4
    16:27, 15 фев 2018
    В нашата детска градина има камери в занималните, коридорите, на входовете и в двора повече от четири години. На никой не пречат камерите и няма учител против тях. Обидно е да се поставят всички учители под един знаменател. Претенциите на родителите са все по-големи и това не е лошо, но нека и те да поемат своята отговорност. Репликата "госпожата къде гледа " и "нямате правилен педагогически подход" ме карат да броя на ум до 20, а не до 10. Не може в къщи да се възпитава детето, че то във всичко трябва да е първо и да не отстъпва, пък после да искаме подрастващите да са кротки и да няма агресия.
    Уважаеми родители, "не прехвърлям топката" във Вашето поле. В образователните институции също работят хора и не сме безгрешни. Това което видях в материала от Плевен ме потресе и в никакъв случай не го одобрявам, но поставянето на камери не е решение на проблема, а поставянето им под такъв натиск с нагласата, че всички учители са виновни е просто недопустимо.
    Камери в детските градини и училищата трябва да се поставят за сигурност на децата и персонала и за помощ на учителя, ако има инцидент в стаята /дете с епилепсия, дете с диабет, температурен гърч или дете в афект/, а не с мисълта, че учителя върши нещо нередно пък и на много места камерите не са най-належащото за правене.
    Доверието към учителя и вслушването в думите му е много по-полезно за децата от камери.
  • 19
    Ас
    Аскувлия
    16 -3
    18:36, 15 фев 2018
    Искаме свестни учители, а ги унижаваме. Даже не разбираме к какви ***** нагазваме. Днес камери само в една стая. Утре и в други. След това там, дето се събличат децата, след това в тоалетните. Разбирате ли за какво става въпрос. Някой ще наблюдава не само учителите, а и вашите деца, моите деца.
  • 20
    Ив
    Иван Райчев
    7 -16
    18:41, 15 фев 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 21
    Пр
    прав
    24 -2
    19:09, 15 фев 2018
    И аз съм за камери ,но нека моля ВИ да има и звук.Моля Ви мили родители изисквайте всяка седмица да се пуска по ефир запис от камера.И ВИ желая приятно гледане и слушане на вашите мили отрочета.Бедна ви е фантазията какво Ви очаква от поведението на така наречените ви деца.И слушайте какво приказвате в къщи ,какъв циничен език използвате,какви разправии имате в къщи .Вярвайте ми всичко това вашите деца го пресъздават като поведение в детската градина и нагредайте се на разглезени деца,които дето само не се нас......ат с извинение от разлигаване държание и поведение.Ако всичко това ви хареса нека българският учител да ви е виновен за цялото съществуване.
  • 22
    In
    Interesno
    5 -2
    19:24, 15 фев 2018
    Няма проблем! Градина с камера 30 лева на ден, градина без камера 3.
    • Аз
      Аз
      0 0
      21:06, 20 фев 2018
      Т.е. да се плаща допълнително за работа, която сме длъжни да вършим по трудов договор? Нее, не сте познали! Камери навсякъде, който не му харесва, да напусне!
  • 23
    По
    Потресен
    8 -15
    20:25, 15 фев 2018
    Едни и същи коментари на едни и същи"госпожи " вме... Виж коментара
  • 24
    Бр
    браво
    9 -1
    22:23, 15 фев 2018
    Потресени ще бъдете, когато видите някои от вашите деца в училище...Нека има камери! Това, което ще видите, няма да ви хареса, мили родители! Оскарите ще бледнеят!
  • 25
    42
    425681
    1 0
    08:00, 16 фев 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 26
    До
    До потресен
    6 -1
    11:17, 16 фев 2018
    Предлагам да сложим камери в къщите ,за да видим как се държат родителите и как възпитават децата си!
  • 27
    Сл
    Слаба ракия
    2 -2
    15:24, 18 фев 2018
    Всеки разумен ще разбере ,че исканията са необходими и основателни. Нека противниците на исканията да докажат противното или по скоро сте възпитателки-учителки които не искат да бъдат контролирани. Като не ви харесват исканията напуснете,на ваше място ще дойдат млади хора с желание за работа с деца. Има директорки които от десетилетия управляват и е добре да подлежат на периодична атестация за добре свършена работа. Няма какво да се лъжем ,че има възпитателки и учителки които обиждат и нагрубяват децата и никога няма да го признаят. С доброта и подход също ма резултати при трудните деца но иска търпение.За съжаление търпението и добротата в някои госпожи липсва!

Още новини

Последни новини