Откраднаха 21 машини за биткойни за над 200 000 лева

Неизвестни  откраднаха 21 машини за виртуална валута - „Биткойн” от помещение, намиращо се в бившия Завод за измерителни инструменти и уреди /ЗИИУ/ в Благоевград. На петия етаж на административната сграда на закрития отдавна завод се намира помещението, откъдето са задигнати машините, които са на стойност над 200 000 лева. От благоевградската полиция още не са потвърдили официално за предмета на кражбата, но потвърдиха, че оттам са изчезнали вещи. Според специалисти една нова Биткойн машина струва 7000 евро, вероятно откраднатите са втора ръка. 

Крадците са извършили деянието  в събота между 17 и 19 часа. Полицаите са вдигнати веднага на крак, като са блокирали всички пътни възли и кръстовища в областния център на Югозапада, но крадците успели да избягат. Запознати с кражбата твърдят неофициално , че това е станало възможно, защото ЗИИУ е близо до главен път Е 79 и по този начин крадците са успели да се измъкнат много бързо.

По непотвърдена информация машинките за „копаене“ на биткойни са били собственост на трима благоевградчани, единият от които е притежавал 14 от тях. Странно защо, но помещението било с отворена врата, което улеснило апашите. Още по-любопитното е, че охранителна СОТ- система на фирма, собственост на бившите благоевградски полицейски шефове Христо Величков и Страхил Иванов, е трябвало да охраняват биткойните, но е била обезвредена и не се е задействала.  Техният офис се намира на етажа точно над ограбеното помещение.   

Крадците издебнали момента, когато една от СОТ- колите на охранителната фирма прибирала дежурната диспечерка от дневна смяна към дома й. Дежурният охранител е бил уволнен още днес . 

Източник: monitor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини