Цвета Караянчева: България е конкурентноспособна туристическа дестинация!

България разполага с огромен потенциал за успехи в областта на туризма и полага усилия той да бъде оползотворен, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в неформалната среща на министрите на туризма на държавите-членки на ЕС в София. 

Туризмът е приоритетен сектор на българската икономика и чрез повишаване на качеството на туристическите продукти в последните години България се е превърнала в конкурентоспособна дестинация, подчерта Карянчева

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че се водят преговори за откриване на директна авиолиния София-Пекин с конкретика до края на годината. 

Ангелкова коментира необходимостта за създаване на условия за подобряване на качеството на туристическия продукт.

Обсъдени са и допълнителната свързаност в региона на Западните Балкани, интеграцията в туризма и създаването на съвместни продукти за далечни пазари. Хърватия предлага създаването на европейски туристически фонд, като част от възможностите за финансиране в туризма, съобщава Ангелкова.

Караянчева отчете красноречивите доказателства за увеличен брой туристи у нас

България играе важна роля за партньорството между страните-членки на ОЧИС в областта на туризма

Според генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили сред членовете на организацията, относно частни дружества, липсват български фирми и се надява да се появят.

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще предостави нови, още по-големи възможности за развитие на сектора и хората от туристическия бранш ще ги оползотворят максимално, коментира Караянчев

Във връзка със следващата финансова рамка е важно да се обособи цифровизацията, но отделна глава за туризъм няма, важно е да се говори за нивото на финансиране на отрасъла, обясни Елжбета Биенковска - еврокомисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия отбеляза.

Днес.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини