Разкриха кога романтиката престава да бъде „на дневен ред“

Романтиката престава да бъде "на дневен ред" за мъжете на шестия месец след началото на връзката, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Великобритания.

Анкетата по поръчка на Фотобокс е обхванала 1500 жени в дългосрочни връзки, които е трябвало да отговарят на въпроси за романтичните нагласи на партньорите си.

Допитването показва, че грешката да спрат да бъдат романтични скоро след началото на връзката е струвала скъпо на 20 процента от мъжете, които са били "безцеремонно натирени" от половинките си.

Четиридесет на сто от участничките в допитването споделят, че съпрузите и партньорите им не си "падат" по сантименталности.

Над една трета от дамите казват, че мъжът до тях се притеснява да показва емоции. Седемдесет процента от анкетираните жени си обясняват липсата на романтика у партньора си с примера, който му е дал неговият баща.

Десет на сто от дамите разкриват, че партньорите им избягват да правят романтични жестове от страх, че приятелите им ще разберат и ще им се подиграват.

Внушителен процент от жените споделят, че никога не са получавали от избраника си любовно писмо, прочувствена поема, закуска в леглото или дори романтично съобщение.

Допитването показва още, че 66 процента от съпрузите на анкетираните дами не са паднали на едно коляно, когато са правили предложение за брак, както и че "коравите" 89 процента от мъжете не са проронили и една сълза пред олтара.

Колкото до Свети Валентин, 40 процента от жените очакват като подарък картичка, 23 процента - луксозни бонбони, 10 процента - романтична вечеря, седем процента - парфюм, а една на 20 - бельо.

"Окаяните" десет процента от дамите не крият, че няма да получат абсолютно нищо от "скараните" си с романтиката партньори.

Двадесет на сто от участничките споделят, че тръпнат от ужас преди предстоящия празник. Причината е, че за пореден път очакват да станат свидетелки на това как мъжете на приятелките им се проявяват като по-големи романтици от техните собствени.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини