Икономиката – домакин на Национално състезание по счетоводство

На 9 февруари 2018 г. в ПГИ „Алеко Константинов“ се проведе училищен кръг на Националното състезание по счетоводство,организирано от МОН, Дирекция „Професионално образование и обучение“. Целта на състезанието е да засили мотивацията на учениците за пълноценно усвояване на учебния материал по счетоводство и икономика; да стимулира учениците да покажат на практика усвоените теоретични знания и компетенции в областта на счетоводството на фирмата и да предостави възможност за творческата им изява.
По регламент в него взеха участие ученици от 11. клас, обучаващи се в специалностите „Оперативно счетоводство“, „Икономическа информатика“, “Икономика и мениджмънт“ и „Банково дело“.
Състезанието бе индивидуално и анонимно. Счетоводните задачи и казуси (15 теоретични и 15 практически), които учениците решаваха обхващаха материала по Обща теория на счетоводната отчетност и Счетоводство на предприятието, изучавани в 9, 10 и 11 клас.
По регламент, класираният на първо място ученик от съответното училище, участва в националния кръг на националното състезание, което през тази учебна година ще се проведе в гр. Петрич от 29.03 – 30.03.2018 г.

 Това съобщиха от  ПГИ „Алеко Константинов“ 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини