Кичат дърво със 104 мартеници в Кирково

Граничната община Кирково усилено се готви да отбележи подобаващо 104 години от създаването си и 26 март - Деня на общината. Децата от училища и детски градини започнаха изработването на 104 мартеници, с  които ще бъде украсено дърво в центъра на Кирково.

Обявени са и два конкурса под патронажа на кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман. Темата на първият конкурс е „Моят роден край – минало и настояще в история и снимки”. В него може да участва всеки с интересни архивни снимки и фотоси от настоящето на община Кирково, придружени с малки разказчета за тях, за събития, за личности, свързани с живота на община Кирково. Желаещите да участват трябва да изпратят своите снимки и материали до 7 март.

Вторият конкурс е за компютърна презентация или видеоклип „Културно – историческото наследство на община Кирково”. Решилите да се включат трябва да представят историята на културно-историческите забележителности, намиращи се на територията на община Кирково – стари сгради, паркове, местности, личности и известни фамилии с принос в обществено-икономическия живот на общината.

Може да бъде засегната темата за характерните за района традиции, обичаи, носии и бит на населението или дори интересна информация, отнасяща се до спортни събития или туристически обекти,  уточняват от общинска  администрация. Класирането ще се извърши в три възрастови групи.  

http://www.kmeta.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини