С 11% ще е по-скъпа почивката на родното Черноморие това лято

С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято. Изчисленията са на Института за анализи и оценки в туризма, съобщава btv. 

Това лято цените ще са по-високи не само у нас. В останалите европейски държави обаче цените ще са едва с около 2-3 процента по-високи. Пазарът в Турция се възстановява и цените отново се покачват.

Така почивка от 7 дни с всичко включено на човек в България ще струва около 1100 лева. Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече.

За същите условия в друга европейска държава сумата се удвоява, отчитат от института.

И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка.

8% от ранните резервации са направени още миналото лято.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ху
    Хулиган
    7 0
    18:38, 11 фев 2018
    Крайно време беше. Почивките в тоалетните се плащат. Цяла Европа сере и по дунава тук. Истанбул и той тук. За нашите градове и села да не говорим. Благодаря ще отида на юг. Хем и нищо няма да вкарам в касичката на герб.
  • 2
    Jo
    jo
    11 0
    18:40, 11 фев 2018
    то сега повече от половината почиващи от България ходят в Гърция...представям си ако вдигнат цените тук какво ще е
  • 3
    Ку
    курти
    3 -1
    22:41, 11 фев 2018
    Има вили за гости с цени по 20-30 лв за стая за семейства с деца,със самостоятелна баня и тоалетна ,тв интернет,климатик , лятна кухня с барбекю и всичко необходимо за едно приятно изкарване.,с добър изглед и в близост до плажа. за 7 дена 210 лв. И ще се храниш с каквото ти се яде а не с гадости от т.нар. он инклузив .Лукса не винаги е гаранция за добро изкарване на почивката.
  • 4
    Ку
    курти
    3 0
    22:52, 11 фев 2018
    Хулиган е прав ,в Гърция е много по чисто ,и обслужването е на ниво а на мен лично ми излиза и по евтино.До Александрополис и Макри пътя е перфектен ,има и свободни плажове без никакви такси и възможност да си паркираш колата близо до плажа.
Последни новини