Цвета Караянчева посрещна повече от четиридесет млади кърджалийци в Народното събрание

Изображение 1 от 2

    Повече от 40 млади хора от област Кърджали посетиха Народното събрание и седалището на българското европредседателство по проект на министерството на младежта и спорта „Председателството на България в ЕС – отговорност, привилегия и предизвикателство”. В сградата на парламента те бяха посрещнати от неговия председател Цвета Караянчева.

    Младите хора зададоха въпроси, свързани с дейността на народните представители, интересуваха се от възможностите за промяна на учебното съдържание в областта на гражданското образование и от дискусията по Истанбулската конвенция.

    Втората им среща бе с министър Лиляна Павлова в НДК. Тя ги посрещна в зала 3, в която в продължение на шест месеца европейските лидери ще решават бъдещето на ЕС. Павлова сподели, че е приятно изненадана от тяхната информираност и любознателност. Задаваха много интересни въпроси – от това как са избрани логото и девизът на председателството до това какво правят политиците, за да останат младите хора в България. Питаха още какви са очакваните инвестиции по плана „Юнкер“, кога България ще се присъедини към Шенгенското пространство, как страната ни допринесе за интегрирането на Западните Балкани и трябва ли Турция да влезе в ЕС.


    Това бе първата посетителска група в основната сграда на българското председателство. Гимназистите от Кърджали  видяха какво се случва „зад кулисите“. „Радвам се, че харесаха залите, оборудването и организацията на провеждане на събитията. Вярвам, че си направиха хубави снимки. А семейната ни снимка е една от най-ценните за мен. Вярвам, че младежите са мечтателите и двигателите на България!“ коментира министър Павлова.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини