7 °C

Цвета Караянчева посрещна повече от четиридесет млади кърджалийци в Народното събрание

Повече от 40 млади хора от област Кърджали посетиха Народното събрание и седалището на българското европредседателство по проект на министерството на младежта и спорта „Председателството на България в ЕС – отговорност, привилегия и предизвикателство”. В сградата на парламента те бяха посрещнати от неговия председател Цвета Караянчева.

Младите хора зададоха въпроси, свързани с дейността на народните представители, интересуваха се от възможностите за промяна на учебното съдържание в областта на гражданското образование и от дискусията по Истанбулската конвенция.

Втората им среща бе с министър Лиляна Павлова в НДК. Тя ги посрещна в зала 3, в която в продължение на шест месеца европейските лидери ще решават бъдещето на ЕС. Павлова сподели, че е приятно изненадана от тяхната информираност и любознателност. Задаваха много интересни въпроси – от това как са избрани логото и девизът на председателството до това какво правят политиците, за да останат младите хора в България. Питаха още какви са очакваните инвестиции по плана „Юнкер“, кога България ще се присъедини към Шенгенското пространство, как страната ни допринесе за интегрирането на Западните Балкани и трябва ли Турция да влезе в ЕС.


Това бе първата посетителска група в основната сграда на българското председателство. Гимназистите от Кърджали  видяха какво се случва „зад кулисите“. „Радвам се, че харесаха залите, оборудването и организацията на провеждане на събитията. Вярвам, че си направиха хубави снимки. А семейната ни снимка е една от най-ценните за мен. Вярвам, че младежите са мечтателите и двигателите на България!“ коментира министър Павлова.

Кърджали бг вести


Още новини

Хороскоп за 23.02.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини