Проектите По трансгранично сътрудничество вече само онлайн

Изображение 1 от 3

    Проектите по програмата Интеррег за трансгранично сътрудничество между България и Турция ще се подават само онлайн.

    Тази новост от Втората покана за набиране на предложения за финансиране беше отбелязана по време на Първия информационен ден за кандидатите, който се проведе в Хасково.

    От българска страна проекти могат да подават организации, регистрирани на територията и със седалище в общините в трите области-Хасково, Бургас и Ямбол. На Турска територия действието на финансиране на Програмата е в регионите на Одрин и Къркалери.

    Програмата е с бюджет от 30 милиона евро. С обявяването на Втората покана за набиране на проектни предложения ще бъде разпределен ресурс от над 15,6 млн.евро. Парите ще бъдат поделени по равно за двете приоритетни оси на финансиране-околна среда и устойчив туризъм.

    По първата покана са финансирани 43 проекта. От тях 16 са инвестиционни, основно за борба с природните бедствия и опазване и управление на природните ресурси.

    В зала „ Марица“ на Областната администрация форумът беше открит от областния управител на Хасково Станислав Дечев, който посочи, че това, че живеем в пограничен регион има своите предимства.

    „ Хасково, Ямбол и Бургас имаме възможност да работим по общи проекти със съседите ни от Турция и да създаваме проекти с устойчивост, която пряко се отразява върху живота на всеки жител на нашите области“, заяви губернаторът.

    Ръководителят на съвместния технически секретариат Хасково по програмата Интеррег Иван Делчев и експертите представиха основните параметри на Втората покана на потенциалните кандидати.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Jo
      John
      7 0
      15:52, 8 фев 2018
      е, к`во ся, наш станислав ще ходи командировки в турция само онлайн, с гугъл стрийтвю...
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      6 0
      16:47, 8 фев 2018
      Ей ,ама много умно гледа това момче бе!За областния говоря ,де!

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини