Община Ардино се побратимява със севернокипърската турска община Йенибоазичи

Община Ардино  се побратимява със севернокипърската турска община Йенибоазичи. Решение за това беше взето на последната сесия на местния парламент. Предложението беше направено от кмета Ресми Мурад и гласувано единодушно от общинските съветници. Те го упълномощиха  да подпише споразумение за общинско сътрудничество.

Йенибоазичи е малка община в околия Газимагуса (Фамагуста) на източното крайбрежие на Северен Кипър. Състои се от 6 кметства, а броят на селата е осем.

Йенибоазичи е втората по площ община в Северен Кипър със своите 128,2 км. Населението на общината е 18 500 души. Има 283 фирми, осигуряващи работни места. Общината има най-красивата и най-дълга крайбрежна ивица в страната. Разполага с обширни горски площи, античния град Саламис (Саламин) с над 3-хилядолетна история, Национален парк „Саламис” е с площ 560 хектара с основна функция опазване на крайбрежието, природен, екологичен, археологически и туристически парк.

Територия, която обединява в себе си историческата и естествена тъкан като най-значимата особеност на Острова. Античният град Саламис и гората Амбелия се намират в рамките на парка. С тези свои богатства се нарежда сред най-важните туристически центрове в страната.

Това съобщиха от Общинска администрация-Ардино.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини