Средната възраст на жертвите на трафик непрекъснато намалява

България в последните години се оказва страна донор на жертви на трафик. Това каза на конференция Светослав Танев от Дирекция „Гранична полиция" към МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус". По думите на Танев от страната ни се трафикират хора за трети страни. Става дума за сериозни трансгранични канали, преминаващи през Молдова и Украйна, коментира той.

През последните години се наблюдава трайна тенденция в трафика на хора към Западна Европа, каза още Танев. По думите му средната възраст на трафика на хора непрекъснато намалява.

Танев заяви, че трафикът на хора с цел принудителен труд е много важен. Като че ли в тези случаи и двете страни се стараят да пазят мълчание, коментира той. По думите му само експлоатираните български граждани, които не са получили нито една стотинка за положения труд, са готови да сътрудничат при разкриването на каналите за трафик на хора.

Иван Иванов от Дирекция „Миграция" към ДАНС представи част от данните на годишен анализ на Германия. Според доклада през 2008 г. са регистрирани над 500 случая с повече от 800 жертви на трафик.

Това са два пъти повече от 2007 г.

Българите е на второ място след гражданите на Германия, уличени в трафик на хора, каза Иванов.
Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини