Почина бизнесменът Стефан Шарлопов


Бизнесменът Стефан Шарлопов е починал в съня си в нощта срещу понеделник, съобщават dir.bg и Нова тв.

Собственик на верига хотели е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология". 

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономически теми. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес. 

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирма за бутилиране на минерална вода и още куп други компании. 

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той бе и председател на Българския съюз по балнеология и СПА. Един от последните му проекти бе комплекс, замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, добавят dir.bg и Нова тв.

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини