Изложба от макети на исторически и културни забележителности радва учениците от Електрониката

Светещо макетно изложение на исторически и културни забележителности  изработиха учениците от Eлектрониката

И тази учебна година в ПГЕЕ,,Капитан Петко войвода“продължава работата си кръжока ,, Занимателна история“ с ръководител Таня Илиева по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности ( „Твоят час“ ) – фаза 2, финансиран от Оперативна програма „ Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Извънкласните занимания се провеждат с 16 ученици от 9 до 12 клас.Те с голям  интерес и майсторство  изработват 3D макети на забележителности и паметници  на  европейската и световната история и култура.

Новото е, че са включени и макети на забележителности от  САЩ, Арабският свят и Египет. С нарастване броя на изработените макети участниците в кръжока направиха  постоянно изложениев кабинета по история и цивилизация.Ефектното представяне на макетите е постигнато от приложените към тях осветителни системи, подготвени от момчетата. По този начин те прилагат на практика и техническите си знания и умения.

Изключителен интерес сред учениците на ПГЕЕ предизвика представеното изложение и демонстрираните знания от участницитена състоялата се, първа за годината публична изява.

Дейностите в групата „Занимателна история“ са изключително полезни за  развитието на креативното мислене и на уменията за работата в екип на участниците в нея. Те даватвъзможност за обогатяване на знанията на учениците засветовната култура и история, чрез  един  достъпен за тях  начин.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини