Дават под наем за 10 години стадион „Дружба”?

На предстоящото заседание на Общинския съвет кметът на общината инж. Хасан Азис ще предложи на съветниците да дадат съгласието си за предоставяне на стадион „Дружба” под наем за 10 години на лицензирани спортни организации или спортни клубове. Стадионът, който е публична общинска собственост,  е с площ 31 640 квадратни  метра. В него има двуетажна масивна сграда със застроена площ 373 квадрата. Предложението е началната месечна наемна цена да бъде 900 лв. без ДДС.

Изискването към участниците в процедурата за отдаване под наем ще бъде да са лицензирани спортни организации, да не са обявявани в несъстоятелност или да не са в производство на несъстоятелност, да не са в ликвидация, да не са с отнета или прекратена спорта лицензия, както и да нямат парични задължения към държавата и общината.

Задълженията към наемателя ще бъдат да ползва обекта за спортна дейност, да заплаща разходите за ток и вода, таксата за битови отпадъци, да застрахова обекта и да извършва текущ и основен ремонт за своя сметка. Освен това той ще е задължен да предоставя стадиона безвъзмездно за провеждане на културни и спортни мероприятия от обществен характер, на спортни клубове за тренировки по допълнително споразумение, както и за ползване от детско-юношеските отбори.

Предложението за даване на стадион „Дружба” под наем  предизвика коментари сред гражданите  – вълнуват се ще могат ли да ползват пистата сутрин да тичат за здраве, както е било преди ремонта на съоръжението. Това не ставало ясно от предложението на кмета.

Валери Ковачев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини