С дюлгерски обичай стартира строителството на физкултурен салон в Райковската гимназия

Изображение 1 от 2

    С дюлгерски обичай стартираха строителните дейности за изграждане на нов физкултурен салон в ППМГ „Васил Левски” в кв.Райково. Смолянската фирма „Дюлгер” спечели обществената поръчка и ще извършва строителството, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.
    Щастлив съм да дам старт на един дълго чакан проект, който ще бъде за децата на Смолян. Да се обучават и спортуват в една приветлива и качествена среда. Това е и най-голямото признание за труда, който полагаме, защото децата на Смолян го заслужават, каза кметът Николай Мелемов.  
    Директорът на гимназията Мария Илиева посочи, че има символика в това събитие, защото на 29.01.1920 г., преди 98 години със заповед на Министъра на народното просвещение Цанко Бакалов Ксантийската непълна смесена гимназия се премества в Райково. С това се слага началото на най-авторитетното учебно заведение в Средните Родопи.     
    Тя благодари на кмета Мелемов, че реализира този мащабен проект и след завършването му децата ще се радват на обновената база и ще имат още по-добри условия за спорт и обучение.
    По стар дюлгерски обичай стартираме обекта, а водосвета да ни бъде за здраве и благоденствие, за да го открием в завършен вид. И аз благодаря на кмета Мелемов, че успя да защити този проект, посочи собственикът на „Дюлгер” ООД  Спиро Чавдаров.
    На 12.01.2017 г. Община Смолян подписа договор за безвъзмездна финансова помощ и стартира изпълнението на проектно предложение с наименование  „Обновяване и енергийна ефективност на образователна инфраструктура в гр. Смолян“ включено в инвестиционната програма на Общината по Инвестиционен приоритет „Образователна инфраструктура“ по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. Проектът е на обща стойност 6 598 925,21 лв. Продължителността му е 30 месеца и ще бъдат извършени няколко основни дейности. Сред тях е бновяване на дворно пространство и спортни площадки на сградата на СУ"Отец Паисий"; Обновяване на дворно пространство и спортни площадки на ГПЧЕ и VI ОУ "Иван Вазов"; Цялостен ремонт на ППМГ "Васил Левски", включващ енергийна ефективност и Реконструкция на сградата, доставка, обновяване на прилежащо дворно пространство и Изграждане на физкултурен салон и система за видеонаблюдение при ПМГ "Васил Левски"; Основен ремонт и реконструкция на ОДЗ №5 "Буратино", доставка на обзавеждане и оборудване на петте учебни заведения.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини