Озвучават филма за 70-годишнината на Димитровград на английски език

    При голям интерес премина прожекцията на филма "Димитровград -70 години по-късно", посветен на годишнината на града миналата година. Тя се състоя днес в кино "Планета", а тук гостува и авторът на филма Жоро Торнев. Присъстващите се обединиха около мнението, че това е най-добрият филм, правен за Димитровград. Авторът на лентата не скри, че е бил изправен пред вътрешен конфликт заради изключителното си отрицание към социализма като идеология.

    "Наложи се да погледна един град, който е продукт на социализма в контекста на днешния ден. Обрат в отношението ми настъпи от поканилите ме хора и любовта, която видях във всички интервюирани във филма. Така се изгради и любовта ми към Димитровград. Дано мога обратно да върна някаква част от нея чрез този филм", сподели пред присъстващите още Торнев.

    Кметът Иво Димов заяви, че филма му е въздействал силно като човек, който е роден, израснал и живее в този град.

    "Димитровград може да се сравнява положително с толкова много градове в България, откъдето и да го погледнете. На мен ми е обидно и неприятно, когато в социалните мрежи димитровградчани говорят негативно за града си, с подигравателен тон, ирония, усмиване, като за град със западащи функции и без бъдеще. Ако ние не се научим да уважаваме местото, в което живеем, да мислим положително за развитието му, тогава няма смисъл. Трябва заедно да направим промяната, която искаме да се осъществи", бяха думите на градоначалника

    Предстои 25-минутният филм да бъде озвучен и на английски език, след което ще бъде новата кино визитна картичка на Димитровград, като ще се постараем да стигне до максимално много хора, посочи кметът Иво Димов.

    Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини