Признание за Кърджали, д-р Айлин Адем бе отличена за лекар по дентална медицина за 2017 г. в България

Изображение 1 от 3

    Кърджали и кърджалийци получиха ново признание. Д-р Айлин Джевдет Адем бе отличена от Българския зъболекарски съюз за лекар по дентална медицина за 2017 г. в Република България. Отличието бе връчено от председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков на специална церемония в София. Кърджалийката е номинирана от организацията на съюза в столицата на Източните Родопи с председател д-р Михаил Михалев. За втори път в историята на БЗС кърджалиец получава това отличие. Преди време за лекар по дентална медицина за годината е определен д-р Николай Янев.

    Д-р Адем е възпитаник на СУ „П.Р.Славейков“. Завършва Медицинска академия – София с профил „Дентална медицина“. Работи две години в клиника в столицата. Връща се и открива практика в Момчилград. Работи в родопския град 10 години. Сега има две практики в Кърджали: едната в Езиковата гимназия, а другата – „„Айдет“, срещу бившия магазин „Осетия“.

    Д-р Адем е изключително благодарна на колегите си от областта, които са я номинирали и подкрепили. Тя откроява заслугата на д-р Михаил Михалев.

    Д-р Адем е човек отдаден и на обществената дейност. Тя е президент на Ротари клуб – Момчилград. Наскоро организира благотворителна вечер. Събраните средства ще бъдат оползотворени в проект за площадка между две училища в Момчилград, където децата ще се учат на безопасност на движението.

    За успеха на своята дъщеря общественикът и предприемач Джевдет Адем казва: Уча я освен за себе си, да бъде полезна и на обществото.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ан
      Анонимен
      6 -1
      07:39, 23 яну 2018
      Браво и честито! Супер яка зъболекарка! Беше ни събрала класовете от Ботев, за да ни запознае със стоматологията. Успех и занапред!
    • 2
      Ми
      Минка Григорова
      1 0
      11:53, 30 сеп 2019
      Много съм впечатлена от успехите на тази млада жена. Тя е дъщеря на мой колега и изключително успешен бизнесмен Джевдет Адем. Да му е жива и здрава. Ако е толкова работлива и упорита като баща си, я чакат още отличия.
    Последни новини