Млад мъж отнесе две момичета на пешеходна пътека в Кърджали

Трима са пострадали леко при пътни произшествия на територията на областта. В 20,50 часа снощи на ул.“Булаир“ в Кърджали 27-годишен водач на „Мерцедес“ ударил на пешеходна пътека пресичащи момичета на 15 и 16 години. Шофьорът напуснал мястото на произшествието и бил установен половин час по-късно. Тестът му за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. 24-годишен е бил прегледан в Центъра за спешна помощ, след като автомобилът, с който пътувал, катастрофирал в района на село Пчеларово в събота в 7,45 часа. При движение с несъобразена скорост 22-годишна загубила контрол над управлението на „Фолксваген“ и колата се преобърнала по таван в крайпътна канавка. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗдвП.

Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за управление на автомобили след употреба на алкохол. 44-годишен водач на „Ауди“ бил проверен около 23 часа в петък в Момчилград. Тестът за алкохол отчел 1,86 промила. 1,83 промила е резултатът от теста на 49-годишен, който се движил с „Ауди“ и бил спрян в село Мъдрец в събота около 2 часа. При проверка на 30-годишен водач на „Фолксваген“ в неделя около 3,30 часа в Кърджали тестът за алкохол отчел 1,51 промила. На двама от шофьорите са взети кръвни проби за анализ, а единият от тях е отказал такава. Тримата са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

Специализирана операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността е била проведена на територията на РУ-Кърджали в събота срещу неделя. Полицаите проверили 106 автомобила, 425 лица, 22 заведения и 2 места за подслон. За констатираните нарушения са съставени 4 фиша по ЗДвП, 15 акта по Закона за закрила на детето за установени непълнолетни в заведения след определения час и 3 акта по Закона за българските лични документи.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини