Задържаният Борислав съобщил за убийството след два дни

Хасковлията Борислав Вълков, който беше задържан за убийството на 38-годишната Антоанета Т. , с която живеел на семейни начала, е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата. Според разследващите, 61-годишният мъж е убил жената по непредпазливост, вследствие на умишлено причинена тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Оказва се обаче, че мъжът е съобщил в полицията два дни след побоя над жена си. Битовият скандал възникнал на 12 януари в дома им на ул. „Щерю Вапцаров“ в Хасково. Според запознати, мъжът и жената се скарали заради забележка за висока музика от страна на домакинята. След физическа саморазправа, обвиняемият нанесъл побой над половинката си, вследствие на което ѝ причинил тежка телесна повреда. Нанесеното ѝ телесно увреждане било несъвместимо с живота и довело до летален изход за Тони, както я наричат съседите ѝ. Два дни по-късно – на 14 януари, Борислав сам подал сигнал за смъртта на жена си.

След констатиране на смъртта на жертвата, по случая е образувано досъдебно производство. По време на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Борислав е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем вчера, е постановено задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Борислав.

Според запознати хасковлията е имал психични проблеми, заради което лежал и в Психодиспансера в Болярово.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Га
    Галя
    24 0
    15:56, 16 яну 2018
    не мога да повярвам. 2 дни си е пил кафето и пафкал цигарите над трупа й. без да му пука...
  • 2
    Па
    Пантето
    13 0
    17:25, 16 яну 2018
    И лудия бяга от пияния.А Борката е две в едно.Времето не можеш върна назад Борка,колкото и да ти се иска.Сега,ако те искарат луд най-малко 10г. в Ловеч,иначе старозагорския ти е познат.Там докато си жив.
Последни новини