5% отстъпка за подоходна декларация онлайн до края на януари

 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация могат да бъдат ползвани от физическите лица, ако декларациите са подадени по електронен път до 31 януари исе  внесат дължимото в същия срок. супана обаче не може да е повече от 500 лв., напомнят днес от офиса на НАП в Хасково. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията. Най-бързо и лесно декларациите се подават по интернет с персонален идентификационен код.

125 са формулярите, изпратени към НАП от Хасково и региона онлайн – 74 от тях с ПИК, 51 с електронен подпис. Срокът за декларирането на доходите от миналата година e 30 април 2018-та.

На 2 април пък (понеделник) изтича тази година срокът за подаване на фирмените декларации. Това е така, защото законовият срок 31 март е в събота. До днес 67 дружества от региона са обявили резултатите от дейността си през 2017-та. Освен това от НАП в Хасково напомнят, че всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 г., се подават единствено по електронен път (чрез интернет с електронен подпис). Ето защо, от тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg .  

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини