Версия на „Бързи и яростни“ в Кърджали, шофират дрогирани и пияни

50 грама марихуана и един стрък сухо растение от същата дрога са били открити от полицаи при претърсване вчера в жилище в Кърджали, обитавано от 28-годишен. Видът на наркотичното вещество е определено с тест. Общото тегло на иззетото количество е 60 грама. Преди процесуално-следствените действия в апартамента кърджалиецът е бил спрян за проверка на ул.“Стефан Стамболов“ в областния център. Той управлявал лек автомобил „Сеат“ и бил тестван за употреба на наркотици. Пробата с техническо средство отчела положителен резултат. Мъжът е задържан в полицейското управление в Кърджали. Образувани се две бързи производства– за незаконно притежаване на наркотици и за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. Работата по двата случая продължават разследващи полицаи.

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Крумовград. На ул.“Христо Ботев“ в града вчера около 13,30 часа бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 54-годишен. При извършения тест за алкохол пробата на водача отчела 2,04 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан в полицейското управление в Крумовград за срок до 24 часа.

69 автомобила и 75 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за употреба на алкохол и упойващи вещества, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения са 25, за тях са съставени 2 акта и 23 фиша по ЗдвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини