Една трета от санираните сгради в Кърджали са официално въведени в експлоатация

Една трета от санираните сгради в Кърджали са официално въведени в експлоатация. Готови са общо 10 жилищни блока, като два от тях бяха приключени документално вчера. Почти една трета са и жилищните сгради, където  строително-монтажните работи са приключени и остава да се оформи документацията. Общият брой на блоковете,които се санират по програмата от 2015 г. е 29. Това съобщи за Кърджали бг вести главният експерт в община Кърджали арх.Танер Давуд. Архитект Давуд посочи че основната част от приключените сгради са във кв.”Възрожденци”.Това са блоковете 17,52,95,101,60,107,8,както и бл.”Отец Паисий” в центъра на града.Остават довършителни работи по мазилка и боядисване на част от жилищните сгради.

 Към днешна дата има още 20 блока, които са подали документи по програмата за 2016 г. , имат сключени договори с общината и чакат решение от Банката за развитие, каза още арх.Давуд. Той посочи , че при тях има неяснота. Правителството гласува още един милиард лева за саниране, но условията за разпределяне не са конкретизирани.

 Живущите в още 4 блока са подали документи по програма за 2017 г.

Кърджали бг вести научи, че жалбите, постъпили от граждани в процеса на саниране се отнасят за течове от покривите. По време на подновяване на покривните покрития валя и това доведе до течове. След оглед на комисия щетите се отстраняват, посочиха запознати.

Спор е възникнал за ползването на румънски и български изолационни материали. Оказало се,че нашите са по-качествени.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ив
    Иван
    0 0
    09:26, 12 яну 2018
    арх.Танер Давуд е най-компетентния в тази Община. Лично съм бил при него за мнение и съм много доволен. Такива професионални ни трябват.
  • 2
    Ан
    Анонимен
    0 0
    17:36, 12 яну 2018
    Архитекта е номер едно.
Последни новини