Бял бус счупи лампа в центъра на Хасково, шофьорът се покрил

Изображение 1 от 5

    Поредната лампа е счупена в центъра на Хасково, до бившата руска книжарница. Металният стълб на осветителното тяло е строшено в основата. Бдителни минувачи предположиха, че става дума за вандалска проява. Оказа се, че стълбът е счупен по невнимание.

    Общинската администрация разполага с кадри от видеокамера, на която се вижда бял микробус Ивеко. На записа се вижда номерът на автомобила – Е9297МА. Около 6: 42 часа тази сутрин водачът доставял стока в павилион и при маневра на заден ход повалил лампата.

    Общинска полиция издирва буса, като ситуацията се води бягство от катастрофа с материални щети. След откриване виновният водач ще бъде санкциониран по Закона за движение по пътищата, ще понесе и отговорност за възстановяване на щетите по градското осветление.

    Тази сутрин от общинско предприятие „Екопрогрес“ бяха обезопасили ел. кабелите по стълба.

    Това е поредната потрошена лампа в центъра на Хасково. Още няколко счупени има и до читалище „Заря“, които също ще трябва да се подменят.

    Още днес следобед шофьорът на буса е издирен и повикан за обяснения в полицията.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ха
      хасковчанин
      35 -10
      16:31, 11 яну 2018
      Какво да го канкционират. Добри направи от пешеходната зона магистрала. Всякакви таралясници с пропуск от общината чупят декоративните плочки и павета. Дюнерите Аладин, магазина за втора употреба дрехи под кино "Аида" Кафенетата на площада- там пък се пуши като в пъкъл и Добри невъзмутимо им е клиент- и тях ги зареждат от площада, сакън да не направят пет метра с количка от към паркинга. Банки, не знам какво още, всичцко минава през центъра. Хасково е като село без кучета...разбира се нямаме предвид глутниците бездомни животни.
      • Ha
        haskowliq
        0 -15
        17:13, 11 яну 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Оп
        опорни точки
        17 -13
        17:19, 11 яну 2018
        Всички опорни точки срещу кмета накуп , бравос! Ей така сервирани в едно защото едно момче не видяло че бутнало паянтовата лампа в центъра- вие пипнали ли сте ги как се люлеят. Хванати са за плочата , която е малка пък плочките са на поръска от пясък ...ха сетете се колко са здрави. Такъв е проекта, който реализира Георги Иванов. Красиви са но са афиф.
        И тоя младеж бутнал ламата и веднага - ООО кмета виновен ...смешни и жалки сте Че кмета да стои вечер да варди лампите на площада ли? Има охрана има камери хванали са го момчето- ще си понесе отговорността. Полицията си свършила работата.
      • Пу
        Пушач
        7 -9
        23:35, 11 яну 2018
        На теб пък какво ти пречи че в тези кафенета се пуши.Като не ти харесва не влизаѝ там.Кафенета колкото искаш има.
    • 2
      Ви
      вик
      9 -2
      18:14, 11 яну 2018
      Имам питане към снимковия матерял???? Двата микробуса са различна марка единив номера мъ започва с Х а на другия с Е!!!!!!! КОЙ КОЙ от двата буса е съборил лампата????? Ами то от северна част на ОНЧ Заря ги няма лампите от 2 години вече! Кога ще ги отремонтират кога кога кога?????????????
    • 3
      Ah
      aha
      0 0
      11:47, 12 яну 2018
      Без да оправдавам буса,но лампите са паянтови коструктивно,държат се на 3 видии над основата.
    • 4
      Ху
      Хулиган
      1 0
      13:45, 12 яну 2018
      Някъде на тези записи вижда ли се как този микробус чупи лампата, или така предполагате. Може да ви съди за клевета.
    Последни новини