13 °C

Кърджалиец си поиска надвзетите налози, общината готова с формуляри

Кърджалиецът Никола Стоев последва примерът на областният управител Никола Чанев и си поиска надвзетите налози от Дирекция „Местни данъци и такси“ на Общинска администрация. Ще припомним, че Върховния административен съд отмени приети на сесията на Общинския съвет за 2017 г. корекции в налозите, което бе обжалвано от областните управители, сменили се през последната година, като несъответстващо на закона. Според чл. 129 от ДОПК обаче гражданите имат право да си получат обратно надвзетите суми по налозите.

Чрез Кърджали бг вести Никола Стоев се обръща към кърджалийци да го последват и описва процедурата, по която това може да стане. Никола Стоев е категоричен,  че жителите на общината имат задължения като граждани, но и права. Той е разговарял с областния управител Никола Чанев, който го е уверил, че не е нужно да си висш държавен администратор за да си търсиш правата.

В обръщението си към кърджалийци Никола Стоев съобщава, че те могат да поискат връщането на надвзетите налози, чрез попълването на формуляр, който могат да получат в Дирекция „Местни данъци и такси“ или да изтеглят по интернет. Попълва се само тази част, обозначена с червено от Стоев.

  Кърджалиецът смята, че съгражданите му ще го последват.

Георги Кулов


1 коментар

 • 1
  До
  Добрева
  1 0
  22:05, 10-01-2018
  Г-н Стоев, коментирате тема по която явно не сте компетентен, а друг който си е помислил че знае ви е дал подвеждаща информация. Дори не подозирате колко хора въвеждате в заблуда. Може би си мислите, че така помагате на някого, но дори и не си представяте на колко повече граждани ще причините допълнителни неудобства. Дано разберете какво имам предвид.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 24.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини