Хасан Азис: Речта на Доган постави на мястото му всеки един участник в политиката

"Една страна трябва да се грижи за своите храмове като знак на мъдрост. Сигурен съм, че ако и в нашата страна подобни жестове и политики се водят от страна на държавата, това ще бъде разчетено като една добра политика. Това коментира пред БТВ кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис по повод финансираното от Турция реставрирането на желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул.

 Той определи речта на почетния председател на партията Доган пред актива на Движението преди Коледа като многопластова. „В този анализ има различни послания към различни обществени прослойки и политически партии. В зависимост от това кой на каква позиция се намира, всеки може да намери своя прочит – властимащите откриха своята подкрепа за себе си, опозицията намери своята роля като опозиция“, заяви Азис.

 "Този доклад постави на мястото му всеки един участник и в политиката, и в обществото. Беше казано, че езикът на омразата няма място в обществото и че принципът в политиката у нас не трябва да е "стани, за да седна". Не на всяка цена трябва ние да поискаме вот на недоверие, но за да бъдем позиционираме като опозиция, ако не поискаме вот на недоверие, кой ще приеме, че сме опозиция, коментира още Азис. По думите му общините трябва да покажат ангажираност към европредседателството.

http://epicenter.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини