Пътуването до себе си - с най-красивите картини от планетата и музиката на Естас Тоне (филм)

Новият филм на виртуозния китарист Естас Тоне предоставя половин час с най-мистичните и красиви места на планетата, в едно с неговата музика. "Върешен полет"  (Internal Flight) е с много отличия от филмови фестивали. Това е духовно пътуване, за заснемането на което са били необходими 3 години. Музиката е от едноименния албум на Естас Тоне от 2013 година. Той и студиото, което създава с него това впечатляващо произведение, са го предоставили за свободно стриймване в Youtube. За хората, които са готови да последват душата си в нейния път. Филмът има субтитри на английски, руски, френски, испански и португалски.

Това са 30 минути, които малко по малко донасят покой и светлина на душата ви. Естас Тоне е роден и израснал в Украйна, започнал с класическа китара и романси, той се спуска в свободни импровиззации с акустична китара, концертира в престижни зали из Европа и света или свири с приятели в улични перформънси, йога, медитация и джаз фестивали и предава посланието си на света.

Кадрите от най-невероятните, уникални и недокоснати кътчета на нашата планета  - Непал, Перу, Антарктика, Боливия, Бразилия и много други, включват картини от мултикултурните прояви на живота на Земята, както и огромно разнообразие от пейзажи. Цялото визуално великолепие, докато се вливаме с музикална тема, ни дава мощен импулс да се потопим в това вътрешно пространство, където границите са изтрити, но безкрайното разнообразие от жизнени прояви се сливат някъде дълбоко в себе си ...

"Няма вече място в това пространство за робуване на страхове, на дълбоко вкоренени вярвания ... догми ... идеали ... стандарти, суеверия, които ни карат да се чувстваме разделени ... това е пространството, където сърцето пречиства ... отваря ... обича ... просто обича ... и това е мястото, където се провежда дългоочаквана среща с Аз ..."

Монологът разказва за продължителното търсене на отговори на нашите вътрешни въпроси. След като чуем този вътрешен глас, ние започваме своя път към себе си. Рано или късно всеки от нас трябва да стъпи по този път в определен момент от живота.

Когато си уморен от себе си, от всичките норми, условности, истории - пусни ги да отлетят като облаците. Отвъд всичко това - възраст, раса, професия, душата се усмихва. Това е само част от стиховете зад красивите кадри, вижте всичко във филма:

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини