ФБР започна ново разследване на фондацията на Бил и Хилъри Клинтън

Министерството на правосъдието в Съединените щати е наредило, а ФБР е поело ново разследване срещу фондацията на семейство Клинтън. Разследва се дали тя е получавала пари от спонсори в замяна на политически услуги или е извършвала други незаконни дейности в периода, когато Хилъри Клинтън беше държавен секретар на САЩ, съобщава The Hill

Разследването трябва да хвърли светлина дали необлагаеми активи на благотвориетлния фонд са били превеждани по лични сметки и дали са били използвани за политически цели. Според изданието, вече е бил разпитан един свидетел и се подготвят допълнителни мерки.

Благотворителната организация "Фонд на семейство Клинтън" е основана през 2001 год. и оттогава е привлякла милиарди долари. Президентът Доналд Тръмп вече няколко пъти заяви, че бившата му съперница е замесена в корупция и е осигурявал политически услуги на държави, които са правили дарения за фонда. Сред тях е Саудитска Арабия.

Според цитирания от The Hill неназован свидетел, разпитан от ФБР, на този етап в центъра на разследването е дали донорите на благотворителните инициативи на семейство Клинтън са се радвали на благосклонно отношение от администрацията на президента Барак Обама. Според изданието давността е проблем, тъй като тя е 5 години за повечето федерални нарушения, а Клинтън не е на поста от началото на 2013 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини