Убийството на 15-годишно момиче потресе Германия

Момиче на 15 години беше убито с нож пред дрогерия в град Кандел, провинция Рейнланд-Пфалц. Според прокуратурата убиецът е бившият приятел на Миа. Случаят потресе Германия.

Хората наоколо веднага се намесили и хванали Абдул, но не могли да предотвратят смъртта на момичето. Тя починала по-късно в болницата от нанесените ѝ рани.

Бащата на Миа, заявява, че приели Абдул „като собствен син” и му помагали да се интегрира. Те смятали, че той е на 15 години, като дъщеря им, но сега се съмняват.

Междувременно Абдул е задържан за убийството. Ако бъде осъден, той е изправен пред до десет години затвор. Родителите на жертвата са съобщили в полицията още в средата на декември за това, че Абдул е обиждал и заплашвал дъщеря им. „Той преследваше Миа и ревнуваше”, разказва бащата пред „Билд” (Bild).

Според полицейската информация Абдул пристигнал в Германия през април 2016 г. като непридружен, непълнолетен бежанец от Афганистан. След като се регистрирал във Франкфурт, той живял до септември тази година в младежки център за бежанци. Там ходил на училище. После се преместил в жилище за бежанци. Има регистрация в полицията за нападение срещу ученик, когото ударил, предполага се след обида.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини