Седемместният китайски електромобил NIO ES8 в продажба

Китайската компания NIO обяви старта на продажбите на електрическия седемместен кросоувър ES8, позициониран като по-евтина, но не по-малко функционална алтернатива на Tesla Model X.

Цената на електромобила NIO ES8 в Китай стартира от $68 000, което е на практика двойно по-малко от Tesla Model X, който на китайците струва $125 000. Предлага се и ограничена партида от 10 000 бройки на модела Founder’s Editions с цена $83 000, който предлага по-голям комфорт.

Предлага се интересен начин за закупуването на електромобила без акумулаторните батерии. В този случай, цената е с $15 000 по-ниска, а батериите се заплащат по лизингова схема с цена около $200 месечно.

Една от най-интересните особености на китайската екосистема на този производител са фирмените зарядни станции NIO Power, в които се предлага обикновено и бързо зареждане, както и смяната на акумулаторния блок с друг, вече изцяло зареден. Тази процедура се извършва само за 3 минути.

Ако по пътя батериите на NIO Power по някаква причини изцяло се разредят, може да се извика помощния автомобил Power Mobile vehicle, който за 10 минути зареждане добавя 100 километра пробег.

NIO ES8 има два електродвигателя на предната и задната ос с обща мощност 635 конски сили (480 KW). Батериите са с капаците 70 KWh и осигуряват пробег 355 км в сложни условия или 500 километра при равномерно движение със скорост 60 км/ч.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини