Задържаха военен от банда за търговия с алкохол и цигари

Престъпна група за търговия с алкохол и цигари без бандерол, в която е участвал военнослужещ, е разбита при операция на военните прокуратурата и полиция и ГДБОП

При акцията, проведена на 13 и 14 декември едновременно в различни населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска области, са задържани лидерът и останалите четирима членове на бандата. На всички са повдигнати обвинения като участници в организирана престъпна група, създадена с користна цел и занимаваща се с търговия и държане на акцизни стоки, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
 
Военни прокурори и следователи, военни разследващи полицаи, агенти на ГДБОП и ГД „Митници“ са претърсвали часове наред апартаменти, складове, канцеларии, избени помещения, къщи, вили, дворни места и автомобили, ползвани от групата за престъпната им дейност, продължила от месец април 2016 година досега.

В резултат на съвместната операция са намерени и иззети около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари (50 стека) с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия. По предварителни изчисления, дължимия за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева.

По искане на прокурора вчера Софийският военен съд е постановил най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“, на ръководителя и трима от участниците. Четвъртият е пуснат срещу гаранция от 3000 лева.

Разследването продължава.                               

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини