Седмица на четенето в детска градина „Вяра, Надежда и Любов”

С богата и разнообразна програма детска градина „Вяра, Надежда и Любов” гр. Кърджали участва в Национална седмица на четенето.

Под надслов „Любими приказни герои гостуват на най-малките“ – денят започна с песничка за „Шарената книжка”, изпята и драматизирана от бъдещите ученици. Децата от детската градина се забавляваха с драматизиране на моменти от познати любими приказки –„Дядо и ряпа”, „Дядовата ръкавичка”„ (ПГ-6 г.) и „Косе Босе”, и „Червената шапчица” (ПГ- 5 г.). Игрите „От коя приказка са думите”, „Назови ме” бяха много интересни за децата. Презентация - „Познай илюстрацията от коя приказка  е” е изненадата за децата, поднесена от госпожа Невин Камбер – директор на детската градина. Децата от всички групи и техните учителки направиха кът на детските книжки, подарени от родителите. Във фоайето на детската градина бяха изработени и окачени герои от любими приказки – „Котаракът с чизми” и „ Снежанка и седемте джуджета”.

Втори ден - „Най – добър разказвач“ и „С баба приказки разказвам”. В детската градина се проведе „Празник в приказния свят”. Всички деца от детската градина гледаха с удоволствие презентирани  и преразказани изучени детски приказки; „Косе Босе”, „Червената шапчица”, Вълкът и 7-те козлета”, Дядовата ръкавичка”. Най – малките палавници от яслените групи гледаха анимираните филми – „Трите прасенца” и „Червената шапчица”. Сладкодумни баби на емоционална среща с децата от подготвителна група споделиха удоволствието от мъдростта на приказките. Те разказаха любимите приказки на своите внуци.

Трети ден – „Ден на книгата” Децата от ПГ-5  годишни под ръководството на техните учителки, разказваха, оцветяваха и апликираха с голямо старание моменти от различни приказки и направиха групово илюстрирана книжка на приказката ”Дядо и ряпа”. С готовите рисунки, апликации и книжки направиха изложба в групата.

Четвърти ден – „Маратон на четенето”. В първа възрастова група се проведе ситуация –  „Слушам и разказвам любима детска приказка”. В двете втори възрастови групи гостуваха ученици от втори клас от СУ „Йордан Йовков” с учителки г-жа Л. Чаушева и г-жа Р. Христова. Малките палавници се насладиха на интересните приказки и стихове, прочетени от каките и батковците – бивши възпитаници на детската градина. Доволни и щастливи, децата подариха на учениците красиви книжки за тяхната училищна библиотека.

Пети ден – В последния ден на Националната седмица на четенето” децата с голям интерес гледаха театър на маса - „Коледна приказка”. Директорката на детската градина подари по една книжка с детски приказки на всички групи.Закри Националната седмица на четенето като представи резултатите от реализираните дейности  и благодари на всички учители, деца и родители, включили се в инициативата.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини