Кметът се срещна с протестиращите срещу корекцията на данъците

Изображение 1 от 2

    Кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна днес с четирима представители на групата пенсионери, които протестираха вчера срещу корекцията на местните данъци и такси за 2018г.Само те откликнаха на поканата на кмета за разговор в общината по вълнуващите ги теми за размера на данък сгради за 2018г. По време на срещата възрастните хора обясниха, че са били подведени за размера на увеличението на данъците спрямо 2017г. Те се интересуваха от целевата субсидия, която получава общината и как се изразходват тези средства.Инж.Азис посочи конкретни цифри в потвърждение на думите си , че от 2010г. насам парите за капиталовложения намалят.Целевата субсидия за 2010г. е била  3.5 млн.лв., за 2018г. проекта е за 2.517 000, т.е.с около 1 млн.лв. по-малко.
    Възрастните кърджалийци поставиха редица въпроси, касаещи инфраструктурата, състоянието и поддържането на парковете,тротоарите, работата на почистващите фирми, запрашаването.Настояха да се засили контрола от страна на общината над фирмите, които рушат общинска собственост при строителни дейности и фирмите като „ВиК“, които не възстановяват навреме и качествено местата, където извършват изкопни работи.Изразиха възмущение от вандалските набези в паркове и други публични места и призоваха кмета да излезе с открито писмо до младежите с призив за опазване на общинска собственост, тъй като последствията от вандалските набези се възстановяват с парите на всички кърджалийци. 
    Поставен беше и проблема с големите локви, които се образуват в близост до паркинга на „Кауфланд“, където паркират товарни коли и таксита. Кметът заедно с представител на възрастните хора посети мястото.Теренът е частна собственост, но със съгласието на собственика мястото ще се насипе, за да се премахнат локвите, които се образуват при валежи.
    Това съобщиха от пресслужбата на общинска администрация

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      Хасан
      0 0
      01:40, 16 дек 2017
      Този кмет е неспособен да оправлява общината. Нашия град е най занемарен от всички малки и големи градове, вижте Момчилград

    Още новини

    Последни новини