Старец със „Форд“ отне предимството на младок, резултатът изкривени ламарини

След отнето предимство на ул.“Първи май“ в Кърджали вчера около 14 часа „Форд“, управляван от 81-годишен, блъснал „Воксхол“. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт. Около 8 часа на ул.“Иван Вазов“ в Джебел 35-годишен водач на „Опел“ не се убедил, че при преминаване в другата пътна лента няма да създаде опасност за движението и ударил преминаващ покрай него „Мерцедес“. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. Съставени са актове по ЗдвП.

Бързо производство е образувано в РУ-Момчилград за управление на автомобил след употреба на алкохол. В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места бил спрян за проверка на ул.“Маказа“ в града снощи около 22 часа лек автомобил „Опел“. Тестът за алкохол на 54-годишния водач отчел 1,53 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

84 автомобила и 106 лица са били проверени в специализирана операция вчера от 14 часа до 20 часа на територията на РУ-Кирково. Целите на проверките са били: ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за употреба на алкохол и упойващи вещества, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения са 30 и за тях са съставени 5 акта и 25 фиша по ЗдвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини