Канят читалища да представят в проект интересна традиция или занаят

Изображение 1 от 2

    Димитровградски читалища могат да кандидатстват по проекти, свързани с изложби, концерти, творчески работилници и други културни събития. Такава възможност им дава фондация "Пловдив 2019", чийто представители гостуваха днес в зала "Гросето".

    Повод е предстоящото домакинство на града на тепетата като Европейска столица на културата през 2019 година. Организатор на срещата бе Общинският читалищен съюз в Димитровград.

    Представителят на фондацията Ренета Георгиева разясни на читалищните дейци, че проектите ще се реализират в периода април 2018 - декември 2019 година. Стойността на всеки един не трябва да надхвърля 5 000 лв., а читалищата трябва да имат процент участие в тях. Не е задължително той да е под формата на парични средства, поясни Георгева.

    Тя прикани читалищата да обмислят идеи за разнообразни и иновативни културни събития, с които чрез проектите могат да представят своя район. Може да бъде популяризирана интересна традиция, занаят или обичай. Инициаторите предвиждат издаването на специална карта и книга, в която да бъдат описани одобрените и реализирани читалищни проекти.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини