„Паисий” с добри практики при обученито по математика

Тя, математиката, е езикът, на който говорят всички точни науки. Магията ѝ се крие в това, че е и своеобразно изкуство, но и реалност, оказваща влияние върху почти всички човешки дейности. Тази черта на науката математика демонстрира г-жа Таня Райкова при проведения в V клас урок по математика за обмен на добри практики на тема: Текстови задачи, които се решават чрез въвеждане на части от число.

На основание чл. 254, ал. 2 във връзка с чл. 252, ал. 2 от Закона за предучилищно и училищно образование и т.10.9 от Годишния план за дейността на РУО на МОН – Кърджали, СУ „Отец Паисий“ беше определено да представи добри практики в осъществяването на образователно-възпитателен процес по математика. Методическа подкрепа оказа Емел Бабаева - старши експерт по математика в РУО - Кърджали. Много млади учители от ОУ “В. Левски“, с. Широка поле, с. Чифлик, с. Старово, с. Дрангово и други части от област Кърджали наблюдаваха един добър, приятен, спокоен, полезен урок с широко приложение на модерни и съвременни методи.

Науката математика е красив начин да изразиш себе си, да докоснеш света на човека срещу теб, защото появяването ѝ е дошло с хората, а животът ѝ е пълнокръвен и истински като тях. Просто трябва да я познаваш добре, за да усетиш тази нейна същност и да успяваш.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини