Подхващат газифицирането за „Заря“, търсят строител на приюта за кучета

Проектът за цялостен ремонт на отоплителна и вентилационна система на читалище “Заря” в Хасково вече е готов. След изпълнението му най-голямото читалищно средище в областта, ще се отоплява вече на газ. Подписани са и документите за обявяването на обществената поръчка, очаква се да бъде одобрена от АОП. Информацията е част от доклада на кмета на общината Добри Беливанов за свършеното през 2017 година от администрацията му.

Общината започва и изграждането на приют за безстопанствени животни в бившата „ОСМА“. Днес е публикувана обществената поръчка за довършване на строителството на приюта. Проектът вече е съгласуван с БАБХ и отговаря на всички законови изисквания, информират от администрацията. Заложената максимална стойност на ремонта е 54 752,74 лв. Обноваването е част от голяма обществена поръчка на обща стойност над над 135 хиляди лева, като в нея най-големият заложен финансов ресурс е за изграждането на приюта.  Обществената поръчка е разделена в три обособени позиции, ставя ясно от качената документация на сайта на общината.

В тази обществена поръчка е и ремонтът на козирката на входа за Регионалния исторически музей и Регионалната библиотека. Търси се и изпълнител на обновяването  на помещенията на читалищата „Аспарух Лешников“ и „Република – 1971“, поръчка има и за покрива на залата по гимнастика в комплекс „ Юнак“. Ремонт е предвиден и на репетиционна зала на Ансамбъл „Хасково. Реновиране ще започне веднага след като бъде определен изпълнител и на покрива на сградата на Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“, обновяване е предвидено и за козирката на фасадата на Областния информационен център .

Срокът за подаването на офертите е до 11 януари 2018 година.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини