Пострадалото при пожара в Тополово семейство постепенно се възстановява от кошмара, но има нужда от помощ

    “Ремонтът на покривната конструкция и етажа ще започне до дни. Говорихме с кмета на Асеновград и той обеща, че Общината ще ни помогне с материали и труд. След това обаче ще трябва да мислим за врати, прозорци, вътрешната мазилка, която е изцяло съсипана, подови настилки, мебели, завивки, уреди, тъй като нищо не ни остана след пожара, дори документите и телефоните ни изгоряха“.

    Това сподели пред Asenovgrad.NET 29-годишната Петя Кънева, чието семейство остана без покрив след огнената стихия в дома им на 4 декември.

    „Много добри хора се отзоваха и ни помогнаха, най-вече с дрехи и обувки за нас и за децата, тъй като бяхме останали само по пижами. Знам, че има поставени кутии в града, открита е и дарителска сметка на мое име, но все още не сме проверявали каква е наличността в нея. Разбрах, че от чужбина има пратени 300 евро“, разказва младата майка. Засега тя, мъжът й и двете им момченца на 2 г. и 8 месеца и на 1 г. 10 месеца са се настанили на първия етаж при бабата на Петя. Таткото е излязъл в неплатен отпуск, за да се включи в ремонта, а тя самата се занимава с децата. Споделя, че по-голямият вече се е поокопитва от ужаса, но малкият продължава да е силно стреснат, плаче, не спи добре и непрекъснато иска да е с нея. „Ще му трябва време, но още е много малък, надявам се с времето да израсте този кошмар и да го забрави“, допълва тя. Благодарна е на всеки, протегнал им ръка в този труден момент и е категорична, че ще отчете публично всяка постъпила стотинка, както и за какво е била изразходвана тя. „Не съм материалист, стига ми да имам най-необходимото, а и в случая най-важното е, че не пострадахме физически и сме здрави“, размишлява Петя. Плановете й са средствата, които се събират в тяхна помощ, да бъдат изразходвани само за наистина най-нужното, а всичко останало след закриването на сметката да дари на деца в нужда.

    Всеки, който иска да подкрепи пострадалото семейство да се върне обратно към нормалния си живот, може да го направи като изпрати средства на дарителската сметка:

    BG58STSA93000024930277, банка ДСК

    Петя Йорданова Кънева

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини