6 °C

Хасан Азис: Подкрепям идеята за поставяне на бюст - паметник на Наим Сюлейманоглу

Инж. Хасан Азис даде своята подкрепа за осъществяване на идеята да бъде поставен бюст - паметник на големия спортист Наим Сюлейманоглу в Кърджали или в Момчилград. Това той съобщи в десетото юбилейно фейсбук предаване „Ти и кмета”, снощи, като в началото изрази съболезнования към семейството на наскоро починалия щангист.
„Наим Сюлейманоглу е почетен гражданин на Кърджали и човек, които прослави не само родния си град Момчилград, не само Кърджали, но и България. Сигурен съм, че ще успеем да отдадем необходимата почит на такъв човек. Предстои идеята да бъде обсъдена и с местната управа на Момчилград, за да се стигне до конкретно решение”, заяви градоначалникът. Той допълни, че вече се обсъждат и други инициативи, които според него ще намерят отражение и изпълнение.
Инж. Хасан Азис цитира и известната треньорка по тенис Юлия Берберян, определила Наим Сюлейманоглу не само като велик спортист и ненадминат щангист, но и като смел човек, опълчил се на един мракобесен режим.
Градоначалникът изрази и своята благодарност към спортистите прославили Кърджали през изтичащата 2017 година. Той разказа за последната си среща с автомобилния състезател Пламен Стайков, който неотдавна към титлата си Балкански шампион добави и Европейска. Не забрави да спомене и имената на трикратната европейска шампионка по канадска борба Емилия Стоянова, европейския шампион за младежи по бокс Ергюнал Сабри и, разбира се, футболния отбор „Арда“. Инж. Азис подчерта, че всички те с имената си прославят Кърджали. Той потърси и по-голяма подкрепа за волейболния мъжки отбор, за да не изпадне от елита.

Кърджали бг вести


1 Коментар

Хороскоп за 20.02.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини