Съдят за две седмици контрабандист на цигари в Свиленград

От една до шест години затвор грози 58 годишен свиленградчанин заради намереното в дома му голямо количество контрабандни цигари. От прокуратурата съобщиха, че срещу Рашид Ш. е образувано бързо производство, по което присъда трябва да бъде произнесена в рамките на две седмици

Предстои свиленградчанинът да бъде привлечен като като обвиняем по член от НК за това, че е притежавал акцизни стоки без бандерол. В дома му при претърсване на полицията на 4-ти декември са открити 500 кутии цигари, всички без акцизен бандерол. Според закона те ще бъдат отнети в полза на държавата, освен това при наказателна присъда мъжът ще трябва да заплати и до 10-кратния размер на пазарната цена на стоката.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Нн
    ННТ
    5 0
    16:23, 5 дек 2017
    Прекалено високи наказания за някои деяния има в България! ЕС вече се изказа за прекалено тежкото наказание за пренасяне на недекларирана валута! За малки икономически нарушения, като това, е достатъчно ИКОНОМИЧЕСКО НАКАЗАНИЕ - глоба! Какъв затвор, какви пет лева, бе? Това да не е дрога? Булгаристан-Абсурдистан!
Последни новини