Партията на Корман Исмаилов напуска коалицията с ДОСТ

или
Партия „Свобода и достойнство“ търси място вдясно без ДОСТ и Местан
Народната партия „Свобода и достойнство“, която преди последните парламентарни избори напусна Реформаторския блок и се коалира с ДОСТ, занапред ще продължи като самостоятелен субект и ще търси ново взаимодействие в дясното пространство.
Това става ясно от декларация, приета от Националния координационен съвет на партията.

„На изборите за 44-то Народно събрание 120 000 български граждани дадоха гласовете си за Обединение ДОСТ (НПСД-ДОСТ). Тази коалиция беше продиктувана от необходимостта да се даде ясна алтернатива на порочния модела „Кой“. Нашето обединение с ПП ДОСТ беше в рамките на коалиционно споразумение само за парламентарните избори и НПСД продължава по пътя си като самостоятелен политически субект." – се казва в документа.

От партията заявяват, че е необходим качествено нов подход на взаимодействие в дясното, който би могъл да доведе до повече интеграция възвръщане на доверието от страна на избирателите „за успешно бъдещо, автентично, дясно управление“.

В декларацията се подчертава ,че всички решения за коалиционната политика на партията се взимат от НКС и че ръководството не е упълномощавало никого „да говори или договаря нещо“ от името на партията.

„Заявяваме ясно и отговорно, че ние няма да предадем доверието на тези 120 000 души, които гласуваха за Обединение ДОСТ. Като партия с ясна и демократична политика през годините и като самостоятелен политически субект, ще продължим да защитаваме правата на всеки български гражданин, независимо от неговата етническа, религиозна или културна принадлежност." – уверяват от НПСД.

От партията дават критична оценка на първите шест месеца от управлението на третия кабинет на Бойко Борисов, като посочват, че в него участват „националистически, ксенофобски и проруски партии“.

Констатират все по-слаба воля за борба с корупцията, засилено задкулисно взаимодействие с икономическите структури на ДПС, практика на политически гонки и уволнения, все по-голяма политическа демагогия и нерешаване на старите проблеми в здравеопазването, образованието, отбраната, развитието на регионите, на ромската общност и не на последно място на електронното управление.


frognews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 0
    15:50, 5 дек 2017
    Заявявате че сте гьотверени.партията на корман и касим ще гледа парламента през макарон.хамелеони безсрамници.
    в името на яслата сте готови и майките си да продадете.кого пак ще лъжете.
Последни новини