Нивото на река Арда се увеличи драстично в района на Китница, прелят е бетонният мост

След поройните дъждове през последните дни нивото на река Арда на въжения мост до ардинското село Китница се увеличи драстично и преля бетонния мост над нея. В момента пътната връзка с жителите на Латинка, Любино, Русалско, Песнопой, Сполука, Аврамово и Гайдарци се осъществява единствено по въжения мост, откъдето могат да преминават само леки коли. Това съобщи кметът на Китница Сали Мюмюн. Той уточни, че микробусът, който ежедневно превозва пътници по  линията Русалско – Кърджали не е могъл да премине по бетонния мост и се е наложило пътниците да бъдат извозени с леки коли през въжения мост.А шофьорът на микробуса е бил принуден да пренощува в сградата на кметството в Китница.

„Надяваме се дъждовете да спрат, да спадне нивото на реката и да не прелее и въжения мостът, тъй като той е единствената пътна връзка с горепосочените населени места“, заяви Сали Мюмюн.

Припомняме, че въженият мост над река Арда в близост до Китница бе открит през 2008 година от тогавашния вицепремиер и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Обектът бе изграден със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини