Делото за побоя между роми и гребци се отлага за догодина, още трима от обвиняемите излизат под парична гаранция (Снимки)

    Още трима от задържаните за сблъсъка с младежите от асеновградския клуб по кану-каяк излизат от ареста. Под парична гаранция от 3 000 лева навън от днес са Джавет Юсеинов, Яшар Салин и Асен Асенов. Те, заедно с Исмет Лютви, Славчо Михайлов, Ангел Михайлов, Костадин Мечев, Емрал Рамадан, Абдраман Абдраманов, Васил Иванов и Стефан Димитров, са подсъдими по т.нар. дело "40-те извора" - мястото, откъдето тръгна скандала, прераснал в бой между роми от кв. "Лозница" и гребци от СК "Асеновец". В ареста остават единствено Стефан Димитров, Емрал Емралов, Абдраман Абдраманов и Васил Иванов. Припомняме, че други четирима от общо 11-те обвиняеми - Исмет Лютви, Славчо Михайлов, Ангел Михайлов и Костадин Мечев, вече са с мярка за неотклонение "парична гаранция".

    На разпоредителното заседание днес в залата бяха четиримата пострадали - Майкъл Иванов, Митко Григоров, Йордан Григоров и Тодор Тодоров. Съдът допусна като частен обвинител 17-годишния Тодор Йорданов Тодоров. Заведеният от него граждански иск е в размер на 40 000 лева. Като такъв не бе допусната сестра му Биляна, тъй като името й не присъства в обвинителния акт като потърпевша. Не бе уважено искането на адвокатите за повторно връщане на делото към прокуратурата в Асеновград. Така съдия Иван Бедачев насрочи делото за разглеждане по същество на 18 януари догодина. Срокът за протест пред Окръжния съд е 7-дневен.

    Срещу подсъдимите са повдигнати обвинения затова, че на 26 юни т.г. като извършители, в различно съучастие помежду си, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, се казва в обвинителния акт. Сцени на разприте са били язовир "40-те извора", ул.”Цар Иван Асен II” и ул.”Любен Каравелов”.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини