„Началото на живота“ безплатно в театъра в понеделник

"Началото на живота“ е новаторски документален филм, който изследва как средата в ранното детство влияе върху когнитивното, социалното и емоционалното развитие на детето.

Заснет е в Аржентина, Бразилия, Канада, Франция, Италия, Кения и Съединените щати и е разпространен в цял свят. Отпускът по майчинство, ролята на бащата, съвместното родителство, бедността, детските права, насилието и неглижирането са сред темите, които се засягат във филма, осигурявайки уникалната база за по-добро разбиране на ранното детско развитие.

В него участват супермоделът Жизел Бюндхен и носителят на Нобелова награда за икономика Джеймс Хекман, който твърди, че „правилната грижа за нашите малки деца е възможно най-добрата инвестиция, която може да се направи за бъдещето на човечеството”.

90-минутната документална продукция бе създадена в отговор на напредъка в областта на неврологията, който разкрива решаващата роля на първите години от живота на детето и влиянието им върху възможностите за постигане на бъдещи успехи.

Инициативата за разпространение на филма е на Общностния център за подкрепа на деца и родители в Хасково, с подкрепата на община Хасково, театър „Иван Димов“ и Уницеф. Гледайки го зрителите ще могат да видят как семейната среда влияе върху развитието на детето.

Излъчването на филма е в понеделник /27 ноември 2017 г./ от 18 часа в театър „Иван Димов“. Входът е свободен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини