Пенсионерите на „Аврора“ победиха трудно „Докторите“ с 6:5

Пенсионерите на футболен клуб „Аврора“ от Ардино постигнаха трудна победа с 6:5 срещу аматьорският футболен отбор на „Докторите” от Кърджали в приятелска среща. В герой за домакините се превърна бившият футболист на ФК „Юнак“ Гюнер Бекир, който отбеляза победния гол в продължението на мача. Останалите голове за „Аврора“ реализираха Нурай Карабекиров (2 гола), Гюнал Чаушев, Наско Хаджиев и Ахмед Солак. Точни за „Докторите“ бяха Аксел Тургай (3 гола), Ерай Али и Рейхан Джан.

В самия край на редовното време главният рефер Зеки Аптикадир (Зико) не отсъди чиста дузпа в полза на медиците и така домакините измъкнаха успеха. Тогава в наказателното поле на "пенсионерите" Бахар Раджебов спъна Гюнал Али, но реферът остана безмълвен.
Двубоят се изигра на изкуствения терен на градския стадин „Юнак“. Той бе наблюдаван  от председателя на общинкия съвет СезгинБайрям.

„Мисля, че се получи един много добра приятелска среща. Резултатът в нея не е важен“, коментира след срещата новият наставник на „Аврора“ Гюнай Карабекиров (Гуфи).

.„Получи се добър мач. Поздравявам домакините заспортменската игра и за отличната организация”, заяви играещият президент на „Докторите“ д-р Тургай Мустафа, началник на отделение „Уши, нос и гърло“ в областната болница. Той уточни, че отсъствието на ключов състезател като титулярния им вратар -очният специалист д-р Ерай Дурмуш си е оказало влияние.

Инициативата за контролната среща бе на президента на ФК „Юнак“ Метин Мустафов.

След срещата се проведе „трето полувреме“ в местно заведение .

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини