Хасковлии раздвоени за парите за спорт и култура

Хасковлии са раздвоени в мнението си дали общината трябва да отпусне допълнителни пари за детско-юношеския спорт и културни институции. Това показват резултатите от анкетата на Haskovo.net.

Все пак повечето от участниците – 56.2 процента или 104 от гласувалите общо 185 са на мнение, че клубовете имат нужда от тези средства и трябва да им се дадат.

На противното мнение са 43.8 на сто или 81 читатели. Те са предпочели отговора “Не, те са получили достатъчно средства от общината и държавата”.

Припомняме, че отпускането на допълнителни 176 000 лева предизвика оживени дебати в Общинския съвет, а кметът Добри Беливанов се противопостави на това предложение с мотива, че е незаконно и върна решението за повторно разглеждане. На извънредна сесия обаче общинските съветници потвърдиха предишното си решение с леки изменения. Въпреки това отпускането на средствата остава под въпрос, ако градоначалинкът реши да го оспори в съда.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    марийка
    3 0
    15:11, 20 ное 2017
    Ако реши да го оспори ще гледа парите през крив макарон
  • 2
    До
    До марийка
    2 -2
    15:32, 20 ное 2017
    Но заинтересованите страни клубовете ,читалищата и т.н. могат да заведат насрещен иск срещу кмет , ако реши да оспорва решението и впоследствие бъде потвърдено от Административен съд
    • Въ
      Въх
      4 -1
      15:55, 20 ное 2017
      За това, че е упражнил своето потестативно право ли? Хайде да се върнете в първи курс по Право и тогава да пишете глупости :)
    • О,
      О, Боже....
      1 0
      22:02, 20 ное 2017
      ...слез и си събери вересиите...
      Отдавна не съм се заливал така от смях...
      Макар, че то си е за рев....
      Бедни ми, бедни народе, кой те в таз люлка робска люлее...
Последни новини