Всеки четвърти хасковлия търси НАП за проверка на здравния си статус

Всеки четвърти хасковлия през тази година е искал изясняване на здравния си статус при посещението си в местния офис на Националната агенция по приходите.

От началото на годината до момента услуги в данъчната служба са получили 80 000 клиенти. Прави впечатление обаче, че броят на лично посетилите НАП върви надолу в сравнение с предходни години.

Тенденцията е ясно обяснима, заради възможността за онлайн услуги, които данъчната система реализира през последните години чрез използването на Персонален идентификационен код .

Тази иновация позволява ползването на десетки услуги чрез интернет и спестява време на клиентите, казват от Агенцията. Освен, че е безплатен, ПИК позволява бързо, лесно и по всяко време в денонощието влизане в платформата на данъчните за справка за осигурителен доход, за членство в пенсионен фонд, за информирането за активен трудов договор, подаване на искане за издаване на документи. Чрез ПИК данъкоплатците още могат да следят задълженията си и да видят извършените плащания. Освен това чрез услугата от офиса или от дома си можеш да подадеш годишната данъчна декларация за доходите или осигурителните.

По време на тазгодишната кампания по деклариране на доходите например, 3000 души от Хасково и областта подадоха годишните си данъчни декларации с ПИК, докато миналата година това са  направили едва 782-ма, припомнят от Данъчното.

Издаването на ПИК е друга търсена услуга в офиса на НАП в Хасково. От началото на година Агенцията в града е издала 2974 кода на свои клиенти.

Данните стават популярни днес-на професионалния празник на на данъчната администрация. В църковния календар денят е на свети Матей, който бил митар.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини