НАСА показа свръхтежката ракета за пилотирания полет до Марс (видео)

НАСА публикува анимация с най-мощната ракета в света, предназначена за новата ера в човешкото проучване - полетите отвъд земната орбита.

С ракетата носител Space Launch System - SLS астронавтите в космическия кораб Orion ще могат да достигнат дестинации в дълбокия космос, включително Марс. Пътуването до дълбокия космос изисква голямо превозно средство, което може да носи огромен полезен товаря.

НАСА публикува актуализация на първото изстрелване на  SLS, и космическия кораб "Орион" след цялостна оценка на графика на подготовката за първия етап на полета до Марс.

Мисията, известна като Exploration Mission-1 (EM-1), не предвижда на борда да има екипаж. Тя е поставя основите за първия пилотиран полет на SLS и Орион, както и за редовни мисии след това близо до Луната и отвъд нея.

"Докато прегледът на възможните рискови фази за производство сочи дата на старта през юни 2020 г., агенцията го планира до декември 2019 г.", заяви администраторът на НАСА Робърт Лайффуут. "Тъй като редица от определените ключови рискове, не са действително реализирани, ние сме в състояние да създадем стратегии за смекчаване на рисковете, които да защитят датата на декември 2019 г."
 
НАСА установи нови основни етапи на производството за основния етап на SLS. НАСА и нейните контрагенти подкрепят усилията на ESA (Европейската космическа агенция) за оптимизиране на плановете за изграждане на графична гъвкавост, ако подизпълнителите на модула за обслужване закъснеят.

Подготовката на НАСА по EM-1, която включва SLS и наземните системи, е в рамките на първоначалния план. Серията тестове на кораба Orion включва наземни тестове, демонстрация на системите на МКС и безпилотни космически тестове.

Мисия EM-1 трябва да потвърди, че всички системи на кораба работят в "реално космическо пространство" така, както е предвидено теоретично и, че осъщественият с новата ракета полет в орбита ще завърши успешно. След това ще стане възможен първият пилотират полет до Марс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини