Две дами осъдени на решетки условно за седмица,карали пияни из Кърджали

Две дами бяха осъдени за седмица от Районния съд в Кърджали за шофиране в нетрезво състояние. И двете получават условни присъди и при повторен случай ще изтърпяват наказанието си зад решетки.

Районният съд призна  подсъдимата А.Р.Б., родена  в гр.Казанлък, живуща  с българско гражданство, неомъжена, с основно образование, безработна, неосъждана, за виновна в това че: на 16.08.2017г. в гр.Кърджали управлявала моторно превозно средство - лек автомобил марка „Пежо“, модел „306“ с рег.№ К 8867 АР, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,71 на хиляда, установено по надлежния ред. Налага  й наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, като на основание чл.66, ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 3 години, както и наказание „глоба” в размер на 200 лв. Осъжда  подсъдимата А.Р.Б.  на  „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 17 месеца.

Районният съд постанови присъда и спрямо подсъдимата М.И.К.с българско гражданство, омъжена, със средно образование, безработна, неосъждана,за виновна в това че: на 19.07.2017г. в землището на с.Черна скала, общ.Кърджали, на път I-5, при км.334, управлявала моторно превозно средство - лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Поло“ с рег.№ РВ 9637 РС, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,42 на хиляда, установено по надлежния ред. Налага й  наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца. Налага наказание „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 12 месеца.

Присъдите подлежат на обжалване пред Окръжен съд.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини